top of page

Nusa Penida, nejznámější místa

Na ostrově Nusa Penida je toho k vidění hodně. V tomto příspěvku bych se ráda zmínila o místech nejznámnějších: Kelingking beach, Broken beach, Diamond beach a Crystal bay.


Kelingking beach neboli slavný T-rex

Asi nejznámější ze všech míst na celém ostrově je pláž s krkolomným jménem Kelingking beach. Právě fotografie této pláže můžete najít na upoutávkách cestovních kanceláří, které nabízejí svým klientům dovolenou na Bali. Ačkoliv jsem již avizovala, že cesty na tomto ostrově nejsou moc dobrém stavu, zrovna k T-rex se jede celkem dobře. Motorku můžete zaparkovat na nedalekém parkovišti, odkud pohodlně dojdete na útes, ze kterého je pláž krásně vidět.

Při mé první návštěvě jsme se s přáteli rozhodli, že z útesu zajdeme přímo na pláž. Sestup to byl velmi krkolomný a dole na pláži byly takové vlny, že jsme se neodvážili do moře jít. Však jen za tu jednu hodinku, kterou jsme dole strávili, místní lovili pomocí záchranného kruhu dva nezodpovědné plavce. Pravdou je, že skaliska kolem působí velmi impozantním dojmem, ale pláž jako taková je rozhodně hezčí zvrchu. Cestou nahoru na nás pralo sluníčko a došla nám voda, takže jsem našeho hrdinství popravdě trochu litovala. Při druhé návštěvě ostrova jsem se spokojila s pohledem zezhora, který opravdu bohatě stačí. Případným návštěvníkům tohoto krásného místa rozhodně doporučuji, aby si dávali pozor na své osobní věci a nenechávali nikde nic jen tak povalovat. Všude kolem se pohybují tlupy zvědavých opic, které se velmi rády seznámí se vším, na co si nedáváte pozor. Rozhodně se nestydí otevřít váš batoh nebo jsem brát telefon přímo z Vaší ruky. Prostě se tu chovejte stejně jako večer na Cejlu nebo Palmovce. 🙊🙉🙈



Broken beach a Angel billabong

Mě osobně Angel billabong vůbec nenadchl, ale Broken bay za návštěvu určitě stojí.

Připravte se na to, že cesta k těmto dvěma velmi známým místům je jedna z těch náročnějších. Posledních pár kilometrů bude jednou ze zkoušek Vašeho řidičského umění (pokud pojedete na motorce). zaparkovat se to dá celkem pohodlně a obě místa si v klídku pro jdete pěšky.

Při mé první návštěvě jsem Broken bay neobešla celé dokola. Teď už vím, že to byla chyba. Když jsem tu byla podruhé, rozhodli jsme se jít i na místo, kde je přírodní most nad zátokou. Tady jsme se kochali výhledem na moře a měli jsme i to štěstí, že jsme odsud pozorovali dvě krásné manty dovádějící v moři. (Pokud se rozhodnete pro výlet, kde Vám budou slibovat plavání s mantami, počítejte s tím, že pojedete právě sem.) Když už jsme se odsud chystali odejít, objevili se také delfíni. 🐬 Ve svém životě jsem je ve volné přírodě viděla zatím pouze dvakrát a pohled na ně je prostě nezapomenutelný.



Diamond beach a Atuh beach

Diamond beach a Atuh beach jsou dvě krásné pláže, které jsou hned vedle sebe. Osobně jsem navštívila obě dvě a můžu s klidným srdcem říct, že za námahu se slézáním z útesu dolů stojí právě druhá zmíněná, tedy Atuh beach. Dole jsou pro návštěvníky připravena lehátka a a je možné si dát něco k sváče i pití v některém z několika warungů (restaurace). I koupání se to zdálo relativně bezpečné.

Pokud ale chcete zažít trochu adrenalinu, Diamond beach je pro Vás ta pravá. Dolů se dostanete nejdříve lehce schůdnými schody, poté se cesta o něco zhoršuje a schody jsou příkrejší a vysekány do skály. Sestup končíte za pomocí lana přivázaného ke skále. S koupáním na této pláži spíš nepočítejte, protože moře je to nebezpečné a proudy silné a zrádné. Opět ale musím říct, že pohled na obě pláže zezhora je mnohem poutavější.



Crystal bay

Crystal bay je asi jedno z mála míst, kde se na ostrově Nusa Penida můžete beze strachu vykoupat. Podle mě například na Bali nejdete pláže, které se Vám budou líbit víc. I já jsem si je tam našla. Ale co se týče bezpečí koupání na Nusa Penida, Crystal bay určitě vede. Pokud při výletech po ostrově budete mít slunečný den, právě tady najdete místo, kde svůj okruh můžete zakončit a v moři si zaplavat. Na pláži najdete i warungy, kde se můžete najíst i napít, a západy slunce odsud nevypadají vůbec zle.


No a pokud Vám na ostrově zbývá ještě nějaký ten čas, který můžete využít, určitě se podívejte na můj další článek, který je o místech méně známých a neméně poutavých. 👍

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page