top of page

Jávský deník - den 30. Pláž Krakal

Aktualizováno: 9. 10. 2023

2. 3. 2023


Dnešním plánem bylo vyrazit do okolí a zajet se podívat na 3 místa, která se poblíž nachází. Nevím, jestli to znáte, ale ono plánování poblíž rovníku v období dešťů a obzvlášť, když máte jezdit na motorce, není vůbec jednoduché. Dá se to říct i tak, že člověk míní a počasí mění. Za poslední dva, možná tři dny jsme si už dokázali, že na našich plánech zas až tak závislí nejsme. Tak proč na tom dnes něco měnit?


Už od rána byly přeháňky. Plány se tedy rázem změnili a my zůstali poblíž našeho hotelu celý den. A jak dobře jsme udělali! Když přešel první déšť, šli jsme se objevovat pláž Krakal a zjistili, že nedaleko je další pláž, kde se dá nejen plavat, ale také šnorchlovat. Všude kolem prodávali různé mořské potvory. Ve stáncích je měli smažené a warungy v okolí nabízely další úpravy. Trošku jsme se tu porozhlédli a rozhodli se, že si zaběhneme domů pro plavky a vrátíme se připraveni na plážový den.


beach Slili, Pantai Slili, Yogyakarta, Indonésie
Momentka z pláže Slili

Než jsme se stihli znovu vrátit na pláž, přišla ještě jedna přeháňka. Vybaveni maskou na šnorchlování, opalovacím krémem a nějakou zábavou jsme vyrazili o něco později, než jsme původně chtěli. Když jsme došli na pláž, bohužel se už zvedaly vlny a proud byl silnější, než jsme původně očekávali. Šnorchlování teda nebylo nic moc. Plavat se v té vodě ale dalo úplně perfektně a náš plážový den byl plný smíchu, vody, písku a našel se prostor i pro trochu toho tancování s místními rozesmátými prodavačkami.


Když jsme se vrátili z pláže, zase jsme chvilku počkali než se umoudří počasí, a pak vyrazili na procházku. Tentokrát jsme šli opačným směrem a vyškrábali se na kopec, ze kterého byl krásný výhled na okolní pobřeží.



Během dne jsme samozřejmě ochutnávali různá mořská stvoření. Měli jsme k snídani smažené krevety, sépiové kroužky a kraby, k obědu mušle a k večeři pak humra a krevety s rýží. Prostě ideálně strávený den u moře.



19 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page