top of page

Na Lombok a dál - den 4. Další pláže

20. 7. 2023


Dnešní den byl ve znamení odpočinku a poznávání okolních pláži. Už od rána se den začal odvíjet v poklidném až plně dovolenkovém režimu. Budíček jsme měli v 9 hodin, potom následovala snídaně a ranní rituály. Byl jsem za to velice rád po včerejším mejdánku, který se opravdu povedl, jsem byl jakoby mě praštil do hlavy kladivem. Po ránu jsem opravdu nebyl nejostřejší mi tužkou v penále. Holky se domluvily, na jakou pláž si vyrazí jako první, a já je následoval. Byl jsem rád, že si trošku odpočinu a naberu dost sil, o které jsem večer přišel.


Počasí dnes se opravdu povedlo, vybízelo trávit tento den na pláži. Co jsme přijeli na první pláž, tak nás trošku zaskočilo množství surfařů, čekali jsme trošku klidnější místo. Byli jsme zklamaní, ale hodili jsme to za za hlavu, roztáhli sarongy (takové ty šátky, co se musí na Bali nosit do hindu chrámů) a praštili s sebou do písku. Po dvou hodinkách se moje hladina alkoholu dostala k normálu, začalo mi být lépe a vítal jsem návrh, že se půjdeme najíst do okolního warungu a přesuneme se na jinou pláž. Sbalili jsme si věci a cestou k motorkám si vybírali nejvhodnější warung. Šli jsme na to od lesa. Hospůdek a restaurací tam bylo mnoho, tudíž jsme si řekli, že půjdeme tam, kde sedí nejvíce lidí, aby bylo zaručené, že tam budu dobré jídlo. A tak jsme našli v celku obsazenou restauraci. Usadili jsme se, objednali si a těšili se na to, co nám donesou. Nejdříve nám přinesli pití, a tam jsem začal trošku pochybovat, jestli to byl dobrý nápad si zde objednat. Můj čaj podle chuti na mě nepůsobil moc čerstvě. Jen co jsem v myšlenkách pokročil, lidi kolem nás se začali zvedat, a jak jsem se rozhlížel kolem sebe, zjistil jsem, že jsme zapluli do úplně jiné restaurace než byli ostatní. Nebudu vás napínat, čaj sice stál za prd, ale jídlo bylo ucházející. Poté, co jsme se najedli a zaplatili, vydali jsme se na jinou pláž, kterou nám doporučila Zuzka. O co byla cesta na pláž trnitější, o to hezčí to tam bylo. Nádherné a klidné místo, kde jsme zakončili náš plážový den.



Po návratu na ubytováni jsme zahájili přípravy na večer. Jen co jsme prolétli sprchou, začala alkoholová příprava. Po hodině chlastání a plkání jsme vyrazili k nedaleké jeskyni, kde každý večer vylétávají tisíce netopýrů na lov. Tam jsme pokračovali v podobném programu jako na ubytování, jen jsme v rukách měli nachystané telefony, abychom nevšední pohled zachytili. Poté, co netopýři opustili svůj domov a já dopil svůj arak, vydali jsme se společně na večeři. Po výborné večeři si šla Péťa lehnout a my pokračovali dál. Nejdříve na pláž, kde jsme trošku strávili večeři a pokračovali v pití a intelektuálních rozpravách. Když už jsme začali cítit, že míra alkoholu stoupla a intelekt klesá, vyrazili jsme do reggae baru, kde byl avizován pánský striptýz. Možná se divíte, že jsem pokračoval dále, ale já uvažoval logicky a racionálně. Když to bude pánský striptýz, bude tam spousta žen a málo mužů. Jen co jsme tam přijeli, zjistil jsem k mému zklamání,že tak uvažuje většina mužů.  Po dalších několika drincích a ukázce indonéského striptýzu, který k mé spokojenosti vypadal takto: v jednu chvíli se sešli na pódiu všichni barmani, vysvlékli trika a zahájili dvouminutový tanec. Po této kulturní vložce jsme vyrazili domů. Holky byly trošku zklamané, ale celkově bych to hodnotil pozitivně. Doma jsme dali sklenku na dobrou noc a šli na kutě v Kutě.

9 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page