top of page

Na Lombok a dál - den 34. Waingapu

Aktualizováno: před 5 dny

19. 8. 2023


Dnes je jeden z těch dnů, co se vůbec nic nedělo. Ale to zažije na cestách každý na cestách. Důležité je i tyto dny využít, jak se dá. My jsme dopoledne ve Waingapu zařizovali technické i taktické věci. Zajistili jsme si palubní lístek ze Sumby na Lombok, to byla ta technická věc, a odvezli naše špinavé prádlo do prádelny na vyprání, to byla zase věc taktická. Cestou z přístavu jsem se stavil u holiče, potřeboval jsem to jako sůl. Naposledy jsem byl u holiče před jedenácti měsíci, tak si asi dovedete představit, jak jsem byl zarostlý. Po této návštěvě jsem se cítil jako znovuzrozený. S majitelem barbershopu a jeho kamarády jsme si udělali pár fotek a dali si cigaretu cigaretu. Pak jsem zaplatil asi 35 Kč a s Péťou jsme vyrazili na oběd. Našli jsme skvělý warung, kde připravovali kambing, což je po indonésku koza. Objednali jsme si dvě porce a do pár minut nám přinesli polévku, rýži a saté. Saté je maso napíchané na špejli s arašídovou omáčkou - prostě mňamka. Po jídle jsme zamířili na hotel, kde jsme po vydatném obědě relaxovali a koukali na filmy.


Jelikož jsme měli ještě dost restů z předešlých dnů, nemohli jsme se jen válet. Oběma nám chybělo dopsat náš cestovní deník, a tak jsme se do toho pustili. Kromě deníku jsem vyřídil i korespondenci s kamarády a telefonát s rodinou. Když vše bylo splněno, odpoledne se přehouplo do večerního času, a tak jsme vyrazili pro něco dobrého k večeři. Dnešní den jsme zakončili kuřetem s rýží a šli snít do naší velké, pohodlné postele.

3 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page